Tretman akni

Tretman akni sa IPL tehnologijom

ACNE VULGARIS

su često upalno oboljenje kože lokalizovano na predjelima sa sebacealnim folikulima (lice, poprsje, leđa). Najčešće se javlja u pubertetu i biva aktivirano androgenim hormonima sa značajnom ulogom genetske predispozicije. Smatra se da više od 80% populacije od 13 do 16 godina ima probleme sa aknama bez obzira na pol, rasu ili geografski položaj.

UZROCI NASTANKA AKNI

su povećana osjetljivost lojnih žlijezda na hormonalni podražaj (androgeni hormoni), pojačano lučenje loja (sebacea) i začepljenje (opstrukcija) izvodnog kanala sebacealne žlijezde. Akumulacija loja olakšava razmnožavanje bakterija (Proprionbacterium acnes) koje dovode do upalnog procesa i nastanka akni.

RAZLIKUJEMO NEKOLIKO OBLIKA:

blagi oblik: prisutne crne tačkice (komedoni) ili male površine zahvaćene papulama i pustulama,

umjereni oblik: oblik akni sa papulo-pustuloznim promjenama

teški oblik: nodulo-cistični oblik.

Svake godine se na liječenje u svijetu potroši oko 5 miliona dolara na razne tretmane akni.

INTENZIVNA PULSIRAJUĆA SVJETLOST
(IPL TEHNOLOGIJA)

INTENZIVNA PULSIRAJUĆA SVJETLOST (IPL TEHNOLOGIJA)
ima dvojaki efekat: antibakterijsko djelovanje (uništava kolonije bakterija) i regenerativno djelovanje (stimuliše rast epitelnih stanica i proizvodnju kolagena i ubrzava zacjeljenje rana). Dakle, više od 70% uspjelih tretmana akni u svijetu ostvareno je IPL tehnologijom.

IPL tehnologija, također, raspolaže još jednom prednošću jer pospješuje pigmentaciju kože te pomaže u saniranju ožiljaka koje su teški oblici akni ostavili na našem licu.

Prednosti tretmana akni IPL tehnologijom su: jednostavnost, bezbolnost i bezbjednost tretmana, koji je finansijski prihvatljiv, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana.

Centri No+Vello nude tretmane akni vulgaris po jedinstvenoj cijeni od 49 KM. Ovi tretmani su pod nadzorom ljekara-dermatologa. Tretman se radi svakih 15 dana tokom 4 mjeseca, a rezultati su vidljivi već nakon prvih sesija.

Pozivamo vas da dođete u naš centar na potpuno besplatan pregled lica

Radi vaše sigurnosti, Centri No+Vello
raspolažu ljekarskom podrškom

Pogledaj lokacije centara

Cijena tretmana akni

Zona

Cijena

Lice

55 KM

UŽIVAJTE U NAJBOLJOJ USLUZI TRETMANA AKNI

U SVOM No+Vello® CENTRU!