naše tehnologije

LED tehnologija

Kako funkcioniše LED tehnologija?

LED uređaj je uređaj za fototerapiju i fotoporaciju. Studije američkog organa nadležnog za namirnice i lijekove (Food and Drug Administration FDA) i studije na Univerzitetu u Amsterdamu, kao i nekoliko objavljenih članaka i doktorskih disertacija o ovoj temi došli su do zaključka da vidljiva svjetlost različitih valnih dužina koju emituje LED uređaj je važan stimulator primarne energetske molekule stanice adenozin trifosfata ATP koji aktivira metabolitičke stanične reakcije što rezultira u povećanoj sintezi i porastu tkiva koje se tretira. Dakle, tkivo koje je bilo izloženo svjetlu odgovarajuće valne dužine koristi svjetlosnu energiju za obavljanje staničnih funkcija sa mnogo većom učinkovitošću. To dovodi do porasta sinteze vlakana kolagena i elastina, što rezultira poboljšanjem kvaliteta i izgleda kože.

LED uređaj djeluje kombinovano: fototerapija, fotoporacija i aktivni proizvod koji udruženo održavaju osnovne kvalitete kože, hidratizuje i hrane kožu, smanjuju probleme masne kože, ublažavaju probleme neželjenih hiperpigmentacija, dovode do zatezanja kože i ublažavanja nastalih bora, tretiranja celulita i narandžine kože.

LED uređaj, također obavlja u koži tkiva fotoporaciju koja se sastoji, kao što je nedavno pokazano na Univerzitetu St. Andrews, u otvaranju mikropora na vanjskom sloju kože, te na staničnoj membrani što omogućava adekvatnu apsorpciju aktivnih supstanci sa površine kože.

LED uređaj je namjenjen za fototerapiju lica i tijela pomoću svjetlosnih dioda (LED), čija je glavna karakteristika velika svjetlosna snaga i emitovanje svjetlosti u tri različite valne dužina (plava, zelena i crvena) koje se koriste odvojeno ili u kombinacijama.

Zelena

Uravnotežuje neravnomjernu pigmentaciju i crvenilo. Pomaže kod hipo i hiperpigmentacija.

Plava

Uravnotežuje neravnomjernu pigmentaciju i crvenilo. Pomaže kod hipo i hiperpigmentacija.

Crvena

Najviše pozitivnih učinaka na kožu i cijeli organizam dokazano ima crvena i svjetlost infracrvenog spektra. Na razini stanica omogućava bolju komunikaciju i izmjenu tvari među stanicama, zato u kombinaciji s profesionalnim preparatima postižemo iznenađujuće rezultate. Proširuje krvne žile i povećava cirkulaciju krvi, a time i ishranu tkiva. Ubrzava limfnu cirkulaciju, čime se ubrzava izlučivanje toksina iz tijela. Jača vezivno i elastično tkivo, smanjuje bore, osvježava boju kože te ujednačava kožu. Štiti od slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože i štiti od fotooštećenja nastalog zbog izlaganja valnim dužinama (UVA i UVB). Podržava sintezu proteina koji omogućuju regeneraciju stanica i zaustavlja sintezu onih koji rade u smjeru starenja i propadanja.

LED uređaj također omogućuje odvojenu primjenu različitih valnih dužina na različite dijelove kože uz odgovarajući program za aplikaciju tretmana, koji će nas voditi korak po korak za pravilnu primjenu i postizanje maksimalne učinkovitosti.

Pojačava učinak elektromagnetske energije

Primjena svjetla u kombinaciji s aktivnim kozmetičkim proizvodima pojačava učinak elektromagnetske energije i dovodi do maksimalnog efekta.

LED uređaj je pogodan za poboljšanje masne kože, mrlja i pigmentacije kože, izražajnih linija, bora, kože narandžine kore, gojaznosti i izbjeljivanje zuba.

led_tehnologija

Tretmani

FACIJALNI ANTI-AGE

Kombinuje efekte stimulacije i vazodilatacije i, zajedno sa proizvodima kozmetičke linije No+Vello, djeluje na nekoliko polja na personaliziran način prema potrebama svakog klijenta: tretman protiv bora, hidratacija i učvršćivanje kože lica. Ovaj tretman je idealan za lice, vrat, dekolte i ruke.

ANTICELULITNI REDUKTOR

Vrlo je tražen zbog svog trenutačnog djelovanja, smanjuje lokalizirane masne naslage i djeluje na celulit čak i na najkonfliktivnijim zonama: abdomen, bedra i bokovi. Na samo jednoj sesiji moguće je smanjiti od 1 do 3 cm obima.

TJELESNI UČVRŠĆIVAČ

Omogućuje uživanje u glatkoj, čvrstoj i elastičnoj koži. Glavne zone na kojima se primjenjuje su: ruke, abdomen, prsa, bedra i stražnjica.

IZBJELJIVANJE ZUBA

Vraća do 8 nijansi prema paleti boja za zube i postiže izvornu bjelinu zuba. Preporučuje se da usta budu sanirana prije tretmana, te da se ukloni zubni kamenac ukoliko ga ima. Također se preporučuje izbjegavanje pušenja u narednih 48 sati poslije tretmana. Podrazumijeva se da trajanje efekata tretmana zavisi od prehrambenih navika klijenta.

KO MOŽE KORISTITI OVE TRETMANE?

Bilo da se radi o zreloj ili mladoj koži, u oba slučaja se može obaviti bilo koji od tretmana, bez obzira na fototip kože i prehrambene navike klijenta, zato što se uvijek radi o tretmanima personaliziranim u odnosu na potrebe i karakteristike klijenta.

led_tehnologija

TARIFE:

U skladu sa No+Vello politikom, nastavlja se sa jedinstvenom tarifom koja je od nas napravila lidere.

od 40KM

Cijena tretmana lica i tijela

od 99KM

Izbjeljivanje zuba

Na ovaj način, No+Vello želi da se približi svojim klijentima
i da ih daruje ekskluzivnim cijenama.