Linija za učvršćivanje

Direktno djeluje protiv mlitavosti kože na licu.

S vremenom dolazi do degradacije vlakana kolagena i elastina koji čine da koža bude elastična i čvrsta. Linija za učvršćivanje je bogata dimetilaminoetanolom (DMAE), prirodnim sastojkom koji potiče sintezu kolagena i djeluje na svim nivoima kože:

Na nivou epidermisa

proizvodi lifting efekat koji je odmah vidljiv.

Na nivou dermisa

stimuliše proizvodnju kolagena i elastina.

Na muskularnom nivou

stimuliše kontrakciju mišića kako bi se spriječio gubitak tonusa mišića.


Kozmetički proizvodi za učvršćivanje koji čine ovu No+Vello liniju su:

KREMA ZA LICE ZA UČVRŠĆIVANJE

Krema za učvršćivanje namijenjena je za tretiranje mlitave kože.

Pogledaj detaljnije

MASKA ZA UČVRŠĆIVANJE

Namijenjena za tretiranje i njegu mlitave kože.

Pogledaj detaljnije

AMPULE ZA UČVRŠĆIVANJE

Anti-age tretman čiji je efekat odmah vidljiv.

Pogledaj detaljnije

Prirodni sastojci No+Vello kozmetičkih proizvoda revitaliziraju, umiruju i regenerišu kožu. U slučaju linije protiv mlitavosti kože u tom smislu se ističe dimetilaminoetanol (DMAE).

DMAE je prirodni hranjivi sastojak koji se nalazi u našem vlastitom organizmu i koji se nalazi u namirnicama kao što su: losos, inćuni i sardine. DMAE je stabilizator membrane ćelije, koju štiti od negativnog uticaja slobodnih radikala, a pomaže u eliminaciji toksina i čuvanju korisnih hranjivih tvari. Proizvodi efekat učvršćivanja i poboljšava fleksibilnost i čvrstoću kože.

Drugi aktivni principi koji su pogodni za piling kože su kiseline. U ovoj kozmetičkoj liniji se ističu sljedeće kiseline:

Mliječna kiselina

uglavnom se koristi kao alternativa glicerinu. Njena svojstva su idealna za podmlađivanje kože jer ublažava konture lica i smanjuje štetne uticaje usljed izlaganja suncu, te poboljšava ten i teksturu kože.

Hijaluronska kiselina

je aktivni sastojak koji ima najveći kapacitet hidratacije, te čini da ista bude odmah vidljiva. Formira hidratantni i zaštitni površinski sloj, te tako smanjuje upaljenost kože i poboljšava obnavljanje ćelija.


Kozmetički proizvodi ove linije su posebno namijenjeni za korištenje kod osoba poslije 35 godina starosti kao rješenje za prve bore, a nakon 45 godina starosti su namijenjeni za tretiranje dubljih bora, izjednačavanje boje kože i za poboljšanje teksture kože.