Linija za Revitalizaciju

Flash blistavost – Kozmetika sa vitaminom C

Za mladu kožu, kožu sa znacima fotostarenja, ugašenu kožu i kožu sa prvim znacima starenja.

Prepustite se moćima vitamina C. Osjetite njegov trostruki efekat: antioksidativni, protiv bora i ujednačenje tena. Štiti kožu od vanjskih štetnih uticaja, povećava nivoe kolagena i gustoću vlakana elastina i tako sprečava starenje kože i formiranje prvih bora.


Kozmetički proizvodi koji čine No+Vello liniju za revitalizaciju su:

AMPULE ZA REVITALIZACIJU

Postižu ujednačavanje tena kože.

Pogledaj detaljnije

MASKA ZA REVITALIZACIJU

Postižu ujednačavanje tena kože.

Pogledaj detaljnije

REVITALIZIRAJUĆI FACIJALNI FLUID

Koži pruža blistavost i vitalnost.

Pogledaj detaljnije

Ova kozmetička linija je idealna za mat i ugašenu kožu, kožu sa prvim znacima starenja, ali i za mladu kožu jer se radi o svježim i hidratantnim proizvodima koji nisu agresivni po kožu.

Lokalno povećanje vitamina C podrazumijeva:

Antioksidativno djelovanje:

Štiti ćelijsku membranu tako što blokira formiranje slobodnih radikala.

Djeluje protiv bora:

Značajno potiče proizvodnju kolagena.

Depigmentirajuće djelovanje:

Smanjuje proizvodnju melanina.

Vitamin C pripada grupi vitamina rastvorljivih u vodi (hidrosolubilni) i kao većina njih ne zadržava se dugoročno u tijelu, nego se eliminiše u malim količinama putem mokraće. Iz tog razloga je bitno svakodnevno uzimanje vitamina C jer se lako može desiti da se njegove rezerve prije potroše nego što je to slučaj sa drugim vitaminima.

Vitamin C je prirodni aktivni princip koji udružen sa tehnologijom obasjava lice kao nijedan drugi spoj. Obavlja 4 osnovne funkcije na koži: antioksidativni efekat, regeneracija, hidratacija i blistavost kože. Koži se brzo vraća hidratacija, čvrstoća i ujednačenost.

S druge strane, askorbil glikozid (Ascorbyl Glucoside) ima duži efekat nego vitamin C i zadržava svoj potencijal na koži tokom dužeg vremenskog perioda.