Linija protiv nesavršenosti na koži

Reguliše lučenje sebuma

Specifična linija za masnu kožu. Sadrži bademovu i salicilnu kiselinu koje vrše piling kože i imaju keratolitičko djelovanje, te regulišu lučenje sebuma.


Kozmetički proizvodi za učvršćivanje koji čine ovu No+Vello liniju su:

AMPULE PROTIV NESAVRŠENOSTI NA KOŽI

Sadrže aloe veru i kamilicu

Pogledaj detaljnije

MASKA PROTIV NESAVRŠENOSTI NA KOŽI

Reguliše lučenje sebuma

Pogledaj detaljnije

KREMA PROTIV NESAVRŠENOSTI NA KOŽI

Hidratantna nemasna krema

Pogledaj detaljnije

Ova kozmetička linija je namijenjena tretiranju nesavršenosti na koži koje mogu biti neupalne lezije (seboreja) ili upalne lezije (pustule, nodule ili ciste) te rezidualne lezije (ožiljci).

Među aktivnim supstancama koje se najviše ističu u ovim kozmetičkim proizvodima su:

Bademova kiselina

ima efekat depigmentacije što pomaže pri eliminaciji melaninskog pigmenta i sprečava sintezu melanina. Ima anti-ageing djelovanje jer povećava količinu kolagena i elastina.

Salicilna kiselina

vrši efekat na komedonima što reguliše višak sebuma. Pomaže u suzbijanju akni. Potiče piling kože i sprečava zatvaranje pora.

Aloe vera

je prirodno sredstvo za regeneraciju, ubrzava obnavljanje ćelija i potiče zacjeljivanje. Osim toga, na kožu djeluje umirujuće i ispunjava antioksidativnu funkciju zahvaljujući svojim fenolnim supstancama.

Glikolna kiselina

je odlično sredstvo za piling koje pomaže u sprečavanju i suzbijanju akni. Osim toga, smanjuje debljinu vanjskog sloja epidermisa (stratum corneum) i pomaže u povećavanju Malpigijevog sloja. To direktno pomaže u ublažavanju bora na koži i poboljšanju izgleda atrofičnih ožiljaka od akni. Također omogućava da druge supstance lakše prodiru u kožu.

Sve gore navedeno čini ove kozmetičke proizvode idealnim za masnu kožu i/ili kožu sa tendencijom stvaranja akni jer pomažu našoj koži da kontroliše proizvodnju sebuma, smanjuju lezije od akni, poboljšavaju izgled ožiljaka od akni i ujednačavaju ten kože.