Želite li da se riješite dlačica? Otkrijte novu dimenziju depilacije.

2018-11-15

Da li ste znali da postoji depilacija koja daje dugotrajne rezultate koji se primjećuju 10-14 dana nakon prve posjete? Za to vrijeme, oko 60 do 80% dlačica ispadnu same od sebe. Dlačice koje ponovo narastu su tanje i svjetlije, a njihov rast je znatno sporiji. Nakon svake posjete, smanjuje se rast dlačica.

Najinovativniji sistem za dugotrajno uklanjanje dlačica

Iako je ljeto već odavno iza nas i odjeća koju nosimo ne otkriva našu kožu, sada je ipak idealno vrijeme da se suočimo s vječnim problemom – s viškom dlačica – , kojima zimi ne poklanjamo veliku pažnju. Nažalost, klasične metode depilacije, poput britvica, voska i depilacijskih krema, ne daju dugotrajan efekat. Ako kombinujemo brzinu i rezultate bez neželjenih efekata, bez bolova i gotovo bez ograničenja što se tiče tipa i boje dlačica, dobijamo novu dimenziju depilacije – fotoepilaciju.

Dugotrajno uklanjanje dlačica po sistemu fotoepilacije zasnovano je na principu selektivne fototermolize. Melanin apsorbuje svjetlost koju emituje aparat i pretvara je u toplotu. Dlačice služe kao vodič koji prenosi toplotu do korijena i uništava ćelije koje hrane dlaku, tako da ista više ne raste. Jednim tretmanom nije moguće uništiti sve ćelije, pa je potrebno nekoliko sesija, ali suštinska razlika je vidljiva već nakon prve posjete, kada 60 do 80% dlačica otpadne. One koji ponovo narastu nakon određenog vremenskog perioda su tanje i svjetlije, a njihov rast je mnogo sporiji. Nakon svake sesije, dlačica je sve manje, a više od 80 do 90% svih dlačica se može ukloniti nakon nekoliko sesija u zavisnosti od tipa dlake i kože.

Nomasvello fotoepilacija je najsavremeniji i najinovativniji sistem za dugotrajno uklanjanje dlačica koristeći novu dimenziju svjetlosti. Upotreba intenzivne pulsirajuće svjetlosti (IPL), koja prenosi svjetlost na više talasnih dužina, omogućava podešavanje parametara prema karakteristikama svakog pojedinačnog klijenta, pa je mogućnost neželjenih efekata izuzetno mala.

Nomasvello posjeduje trenutno najsavremeniju tehnologiju (60 džula/cm2) sa intenzivnim hlađenjem (Sub Zero Intense) kako bi se smanjila toplotna osjetljivost i osigurala potpuna sigurnost procesa.

Koje su prednosti depilacije IPL tehnologijom?

U poređenju sa svakodnevnim metodama depilacije, kao što su vosak, brijanje, depilacijska krema i epilatori, pored pružanja dugotrajnih efekata, fotoepilacija ima i mnoge druge prednosti, kao što je regeneracija oštećene kože i eliminacija rasta dlake. Fotoepilacija je pristupačna i nudi različite talasne dužine svjetlosti koje omogućavaju uklanjanje različitih tipova dlake na različitim tipovima kože, te je moguće pojedinačno podešavanje postavki u skladu sa bojom kože i dlake kao i njihovom gustoćom i debljinom.

Revolucionarna (uniseks) cijena po zoni/sesiji

Inovativna i privlačna jedinstvena tarifa od 45 KM po zoni i sesiji revolucionirala je tržište fotoepilacije, tako da je Nomasvello broj jedan među pružaocima usluga dugotrajne depilacije. Ovo pokazuje više od 1 000 000 zadovoljnih korisnika u više od 1000 centara širom svijeta i 12 centara u Bosni i Hercegovini. Nomasvello specijalizovani centri mogu se naći u Sarajevu (3 centra), Banja Luci (2 centra), Mostaru, Zenici, Tuzli, Gračanici, Brčkom, Goraždu, Tesliću i Ljubuškom.

Isprobajte besplatno!

Pronađite najbliži centar i zakažite besplatan tretman, koji je namijenjen za detaljnije objašnjenje tretmana, provjeru zdravstvenog stanja i testiranje tretmana na manjem dijelu željene zone.

8 godina rada u Bosni i Hercegovini

Povodom 8 godina rada u Bosni i Hercegovini, u toku je specijalna promocija. Klijenti će moći da uživaju u opciji “2×1” za svaki tretman pod uslovom da se radi o novim klijentima ili novim zonama bilo kojeg tretmana. Klijenti će moći birati iz široke lepeze Nomasvello tretmana koji obuhvataju IPL fotoepilaciju i fotopodmlađivanje, LED tretmane i tretmane iz Proskin programa za čišćenje lica. Promocija će biti aktivna u periodu od 12. do 30. novembra 2018. godine.

Podijelite članak na socijalnim mrežama