Zašto je fotoepilacija alternativa tradicionalnoj metodi depilacije?

2013-12-05

Svi znamo kako neprijatne mogu ponekad biti neželjene dlake, i kako naporno može da bude depilirati se svako malo vremena. I kako ponekad, postojanje dlaka na nekim veoma vidnim zonama kao što je na licu kod žena ili na leđima kod muškaraca, može izazvati nelagodnosti kod istih.

fotoepilacija_alternativa_01Sve do sada, neželjene dlake su se većinom uklanjale putem depilatornih krema, brijača, voska ili bolne epilacije iglom. Sve te metode su neprijatne, neugodne i jako skupe na dugoročan period, sa vidnim rezultatima na samo kratak period. Međutim, novi napreci u estetici doprinijeli su da nam budu pristupačne tehnike za dugotrajnu depilaciju, od kojih se najviše preporučuje fotoepilacija.

Unutar fotoepilacije, imamo epilaciju sa laserom i epilaciju sa intenzivnom pulsirajućom svjetlošću, također poznatom kao IPL.

fotoepilacija_alternativa_02

Ova zadnja, fotoepilacija sa pulsirajućom svjetlošću, preporučuje se kako za muškarce tako i za žene.Podrazumijeva primjenu intenzivne svjetlosti koja uništava folikul dlake i sprečava njegov ponovni rast, postižući na taj način dugotrajnu depilaciju koja se vrši na progresivan način i sa kojom je moguće tretirati veće zone kao što su leđa, prsa, ruke, noge i lice.

Dakle, konačno možemo zaboraviti na bolne i agresivne metode kao što je vosak, ili vrlo kratkoročne i neugodne kao što su brijači, i preći na novu metodu kao što je fotoepilacija sa intenzivnom pulsirajućom svjetlošću, koja garantuje uklanjanje neželjenih dlaka učinkovito, dugotrajno, ugodno i bezbolno!!

Podijelite članak na socijalnim mrežama