TAJNA FORMULA ZA SAVRŠENU KOŽU

2017-06-27

Imati savršenu kožu je jedan od glavnih ciljeva ljepote u čitavom svijetu jer je prvi utisak veoma važan. Postići da koža bude bez nesavršenosti je jednostavnije nego što mislite ako imate u vidu 3 osnovna koraka: čišćenje, njega i zaštita.

Zbogom nečistoćama na licu

Ako se želi izbjeći pojava crnih tačaka na licu, ugašena koža bez sjaja ili se želi spriječiti pojava prijevremenih izražajnih linija, veoma je važno očistiti kožu barem jednom dnevno. U tu svrhu potrebno je raspolagati kozmetičkim proizvodima adekvatnim za svaki tip kože.

Za dubinsko čišćenje preporučuju se povremeni kozmetički tretmani za čišćenje. No+Vello tretmani za čišćenje lica bez hemijskih proizvoda uklanjanju mrtve ćelije i reaktiviraju cirkulaciju na zoni stimulišući formiranje kolagena i obnavljanje ćelija.

Važnost zaštite kože

Za postizanje savršene kože veoma je bitno svakodnevno korištenje krema sa faktorom zaštite od sunca, a ne samo ljeti. Veoma je bitno da se zaštitimo od UVA/UVB zraka jer izazivaju gubitak sjaja kože ili pojavu mrlja i bora na koži.

No+Vello Hidrozaštitna emulzija obogaćena je aloe verom, uljem ploda divlje ruže i alantoinom, kao i srednjim zaštitnim faktorom, a savršena je za korištenje tokom čitave godine. Osim toga, ova krema hidratizira, umiruje, regeneriše i tonificira kožu, te se može koristiti svakodnevno.

Njegujte svoju kožu, imate samo jednu

Kako biste sačuvali svoju lijepu kožu bitno je da koristite proizvode sa antioksidativnim efektom, te ćete na taj način spriječiti rano starenje, npr. kozmetičke proizvode bogate vitaminom C.

Također je veoma bitno da se koža svakodnevno hidratizira proizvodima adekvatnim u svakom trenutku: preko dana prije šminkanja i navečer prije spavanja i na čistu kožu. Zona oko očiju zahtijeva više njege jer se tu najprije pojave znaci protoka vremena usljed finoće kože.

Podijelite članak na socijalnim mrežama