STIGLO JE PROLJEĆE! ŽELITE DA IMATE SAVRŠENE RUKE? NO+VELLO ĆE VAM POMOĆI.

2016-04-15

Ovaj put govorimo o depilaciji ruku. Ko ne bi poželio da ima nježne ruke ovog proljeća?!

savrsene_ruke_01

Prije nego što odaberemo najbolju opciju depilacije za naše ruke, moramo se prethodno informisati o tome koja vrsta depilacije je adekvatna za naš ten kože i tip dlake na odabranoj zoni.

No+Vello IPL fotoepilacija ima prednosti u odnosu na laser depilaciju. Laser depilacija radi na samo jednoj valnoj dužini, a No+Vello IPL fotoepilacija može doprijeti do najfinije dlake na površini, ali i najdeblje dlake u dubini kože. Osim što je ekonomičnija i efikasnija, također je i manje bolna i nudi mogućnost tretiranja preplanule kože.

Međutim, treba podsjetiti da nijedna tehnika nije definitivna, nego dugotrajna i da je potrebno s vremena na vrijeme uraditi sesije održavanja.
Kako bi se dobili dobri rezultati na tretmanu IPL fotoepilacije na rukama, potrebno je ispoštovati određene preporuke prije sesija:

  • Ne izlagati se suncu niti vježbati (fizička aktivnost) 48 sati prije i poslije sesije jer je potrebno da pore budu otvorene i pokušati ne povećavati temperatura tijela i tako spriječiti znojenje.
  • Izbjegavati korištenje krema ili losiona na rukama nekoliko dana prije sesije kako se ne bi zatvorile pore i tako otežalo znojenje kože.
  • Obrijati dlačice kako bi se izbjeglo da se folikula regeneriše. Nikada se dlačice ne smiju čupati voskom ili mašinicama za depilaciju ili pincetom..
  • Doći na sesije u udobnoj i širokoj odjeći kako bi se izbjegao direktan kontakt i pritisak na tretiranu zonu.
  • Uraditi piling prije sesija kako bi tretman bio učinkovitiji. Na taj način se eliminišu mrtve ćelija sa kože i sprečava se pojava uraslih dlačica i folikulitisa.

Glavne prednosti koje nudi No+Vello IPL fotoepilacija na rukama su:

  • Sprečava pojavu lezija na koži usljed opekotina na površini i to zahvaljujući brijanju dlaka dan prije sesije što smanjuje korištenu valnu dužinu.
  • Osim toga, No+Vello tehnologija Sun&Safe omogućava IPL fotoepilaciju na preplanuloj koži ili koži koja je bila izložena sunčevim zrakama. Ovo nam pruža mogućnost da nastavimo sa sesijama i kada počne proljeće jer smo tada direktnije izloženi suncu.

savrsene_ruke_02

Podijelite članak na socijalnim mrežama