SAVRŠENE NOGE ZA SAVRŠENO PROLJEĆE

2016-03-16

No+Vello© mjesec mart obilježava kao mjesec IPL fotoepilacije. Zbog toga, želimo istaći prednosti ovog sistema depilacije, kao i dati savjete kako biste se pripremili za proljeće i imali veoma lijepe i nježne noge.

Kako funkcioniše IPL depilacija ili fotoepilacija?

No+Vello IPL fotoepilacija bazira se na selektivnoj fototermolizi: emitovanje svjetlosti koja se u dodiru s melaninom transformiše u toplotu. Ova toplota dopire do folikula i spaljuje ih što smanjuje sposobnost regeneracije folikule dlake.

No+Vello IPL fotoepilacija posjeduje nekoliko prednosti u odnosu na ostale laser tehnikena tržištu, kao što je njena talasna dužina, koja obuhvata veći broj tipova kože i dlake. Osim toga, radi se o sistema depilacije koji je bezbolan u odnosu na laser i ekonomičniji. Ipak, treba imati u vidu da nijedna tehnika nije definitivna, nego je dugotrajna, te je potrebno raditi sesije održavanja nakon određenog vremena.

savrsene_noge_01

Mjere i savjeti za nježne noge

Kako bi vaše noge bile savršene uz korištenje No+Vello IPL fotoepilacije, potrebno je poduzeti određene mjere:

– Ne smije se sunčati niti vježbati (fizička aktivnost) 48 sati prije i poslije sesije, jer je potrebno da pore budu otvorene i ne bi trebalo povećavati tjelesnu temperaturu.

Potrebno je da koža bude hidratizovana, korištenjem hidratantnih krema i potrebno je piti puno vode, kako bi odabrani tretman dao najbolji rezultat zbog količine vode koja se nalazi u koži.

– Dlake se ne smiju skidati voskom, mašinicama za depilaciju niti pincetom, nego je potrebno ukloniti dlake brijačem kako bi se spriječilo da se folikula regeneriše i da se stvori nova folikula.

Osim ovih mjera, također je potrebno imati u vidu sljedeće savjete kako bi se ostvarili najbolji rezultati:

Piling prije sesije fotoepilacije je od esencijalne važnosti kako bi tretman bio učinkovitiji i kako bi se uklonile mrtve ćelije, te na taj način spriječila pojava uraslih dlaka i folikulitis.

Potrebno je doći na sesiju IPL fotoepilacije u širokoj i nježnoj odjeći kako ne bi došlo do trenja u odnosu na tretiranu zonu nakon završene sesije u No+Vello centru.

Izbjegavati korištenje odjevnih predmeta koji zatvaraju pore i otežavaju znojenje nogu.

Korištenje naše Hidrozaštitne emulzije kako bi noge bile što nježnije i kako bi se koža umirila nakon sesije zahvaljujući sadržaju aloe vera.

savrsene_noge_02

Podijelite članak na socijalnim mrežama