Proljetna njega kože

2020-03-30

 

Sigurno i sami znate da se proljetna njega kože znatno razlikuje od njege tokom zimskih dana. Veoma je važno promijeniti navike čim dani postanu ljepši, a temperature više.

Njega kože tokom najhladnijeg godišnjeg doba uglavnom  se svodi samo na korišćenje hidratantne kreme. Osim niskih temperatura, čest boravak u zatvorenim prostorima ostavlja vidne tragove na licu. Rezultat je koža bez prepoznatljivog sjaja i svježine.

Upravo zato, proljetna njega kože mora biti dubinska, regenerativna i temeljna. Tretmanima ćete otkloniti posljedice koje su niske temperature nanijele licu.

Jedno od najčešćih postavljanih pitanja dermatolozima je odakle početi. Kako u periodu između hladne zime i prijatnog proljeća, pripremiti kožu za nove klimatske promjene.

Prije odlaska na kozmetičke tretmane, obezbjedite sebi zdrave obroke i dovoljnu količinu tečnosti. Nahranite kožu iznutra, a zatim pažljivo odaberite preparate koji će vratiti sjaj vašem licu i tijelu.

Mada izgleda kako je potrebno dosta tretmana i vitamina da bi se telo probudilo iz zimskog sna, zapravo je ključno obratiti pažnju na tri važne stvari kada je u pitanju najbolja proljetna njega.

Proljetna njega kože – Hidratacija prije svega

Hidratacija lica i tijela neophodna je svakoj ženi. Osim korišćenja preparata koji će učiniti da koža postane baršunasta i elastična, potrebno je i da se organizam hidratizira dovoljnom količine vode. Hidratacija je ključna za održavanje kože lica i tijela mladim. A ukoliko tokom ovog proljeća želite da se oslobodite viška tečnosti, riješite celulita i osvežite lice, u svakodnevnu rutinu uvedite i  liniju za hidrataciju i njegu tijela.

Anticelulitni reduktor No+Vello idealan je za svakodnevnu upotrebu. Nanosi se dva puta dnevno. Pomaže pri smanjenju obima na lokalnim zonama, tonira i koži daje čvrstinu.

Proljetna njega kože – Regeneracija lica i tijela

Nakon duge zime, koži nije dovoljna samo hidratacija, već i regeneracija, odnosno obnavljanje. Proljeće je pravo vreme da obnovite kožu, nahranite je i polako počnete pripremu za najtoplije godišnje doba. Kako stručnjaci savetuju, pravilan odabir  kozmetike za regeneraciju kože je ključan faktor. Posebno se preporučuje osobama sa osjetljivom i problematičnom kožom da tokom prvih proljetnih dana počnu sa korišćenjem hidrzaštitne emulzije za lice i telo, koja će neutralisati sva trenutna oštećenja na koži.

Ukoliko vam je potrebno instant osvježenje, hidroaktivna maska za regeneraciju sa aloja verom odmah nakon nanošenja će umiriti iziritirano lice, nahraniti ga neophodnim vitaminima i osvježiti. Proizvodi na bazi aloje vere preporučuju se svim tipovima kože, a posebno osobama koje žele da na najbolji način regenerišu i hidratiziraju lice i zaustave prve znake starenja.

Najbolji tretman za lice – Fotopodmlađivanje

Nakon dobre hidratacije i preparata za regeneracijuproljetna njega kože obuhvata i fotopodmlađivanje, tretman koji provjereno podmlađuje i usporava prve znakove starenja.

Ovaj tretman podrazumijeva primjenu IPL tehnologije, odnosno korišćenje impulsa intenzivne svjetlosti koja prodire u kožu i podstiče stvaranje kolagena i elastina. Fotopodmlađivanje se neutrališu bore, preoblikuje lice, ujednačava ten i pruža mlađi i zdraviji izgled.

Osim lica, moguće je tretirati vrat, dekolte, šake, ali i bilo koji drugi dio tijela po želji klijenta. Ova terapija je bezbolna i potpuno sigurna.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja na temu njege kože tokom proljeća ili tretmana, kontaktirajte nas i pružićemo vam ljekarsku podršku. Možete da postavite pitanje našim stručnjacima koji će vas uputiti i reći vam šta je najbolje za vašu kožu.

Centri ljepote koji brinu o vašem izgledu

Mi smo svjetski lider u laserskoj depilaciji i depilaciji IPL tehnologijom. Naša tajna? Jedinstvena tarifa od 49KM po zoni i sesiji i aparati zadnje generacije. Probni tretman besplatan.

No+Vello© je svjetski lider u estetskim centrima specijalizovanim za lasersku depilaciju, fotoepilaciju sa IPL tehnologijom i fotopodmlađivanje. Više od 12 godina iskustva sa preko 1000 centara širom svijeta i preko dva miliona klijenata su naša garancija. Naša pionirska, inovativna i privlačna jedinstvena tarifa, revolucionirala je tržište dugotrajne depilacije.

U Bosni i Hercegovini trenutno raspolažemo sa 13 centara No+Vello:

– Sarajevo: Kolodvorska 3B; Tel: 033 718 555; info@nomasvello.ba

– Sarajevo: Edhema Mulabdića 2; Tel: 033 447 351; starigrad@nomasvello.ba

– Sarajevo: Hamdije Kapidžića 11-12; Tel: 033 766 130; dobrinja@nomasvello.ba

– Sarajevo: Butmirska cesta 14; Tel: 033 620 077; ilidza@nomasvello.ba

– Mostar: Splitska 2; Tel: 036 316 322; E-mail: mostar@nomasvello.ba

– Banja Luka: Branka Majstorovica 17; Tel: 051 258 150; E-mail: banjaluka@nomasvello.ba

– Banja Luka: Majke Jugovića42; Tel: 051 981 999; E-mail: banjaluka2@nomasvello.ba

– Zenica: Shopping centar Džananović; Tel: 032 200 200; E-mail: zenica@nomasvello.ba

– Tuzla: Maršala Tita 131; Tel: 035 271 100; E-mail: tuzla@nomasvello.ba

– Doboj: Makljenovac bb; Tel: 061 888 595; E-mail: doboj@nomasvello.ba

– Teslić: Stevana Sinđelića bb; Tel: 066 398-638; E-mail: teslic@nomasvello.ba

– Brčko: Safvet-bega Bašagića 1; Tel: 066 326 505; E-mail: brcko@nomasvello.ba

– Ljubuški: Alojzija Stepinca 47, Tel: 063 854 554; E-mail: ljubuski@nomasvello.ba

Kontaktirajte nas i zakažite tretman uljepšavanja ili naručite kozmetiku iz naše ponude. Dočekajte proljeće i tople dane spremne i u najboljem izdanju.

Podijelite članak na socijalnim mrežama