Novi No+Vello spot: “A dlake neka nosi ko voli”

2013-12-11

 

No+Vello je lansirao svoju marketinšku televizijsku i multimedijsku kampanju.

spot_novello_02

Inspirisan životinjskim kraljevstvom i pod motom “A dlake neka nosi ko voli”, spot u kojem glavnu ulogu igra tigar i koji se dešava na lijepim plažama prirodnog rezervata u Almeriji (Španija), uspio je privući pažnju televizijskih informativnih programa, kao i drugih medija specijalizovanih za marketing, oglašavanje i franšize.
Za realizaciju ovog promotivnog spota okružili smo se velikom ekipom i odličnim saradnicima. S jedne strane, udružili smo se sa režiserom pred kojim je velika karijera: Néstor Calvo, poznat po svojoj saradnji sa direkcijom za fotografiju na filmovima kao što su: Los Lobos de Washington (Vašingtonski vukovi), kojeg je režirao Mariano Barroso, ili Los novios búlgaros (Bugarski mladenci), kojeg je režirao Eloy de la Iglesia. S druge strane, kreativnost kampanje je djelo Agencije za oglašavanje Advertty, sa Ángelom Luis Sánchezom, kreativnim direktorom, i Javierom Arzom, account menadžerom.

spot_novello_03

Prema riječima Beatriz Juárez, direktorice za marketing i komunikaciju, “Radi se o jednoj novoj avanturi sa različitom estetikom, senzualnom i veoma uticajnom, ali iznad svega elegantnom”. Poređenje ljudskog bića sa životinjskim svijetom u ovoj kampanji će bez sumnje biti iznenađenje što se tiče novog imidža firme, kako u štampanoj kampanji, tako i u novom spotu, “A dlake neka nosi ko voli”. “Naša ideja za ovu sezonu je ojačati našu komunikacionu strategiju, ne samo sa jednom ambicioznom kampanjom u štampi i na televiziji, nego i sa nizom inicijativa u digitalnim medijima, kako bi se povećala bitnost brenda”, kaže Beatriz Juárez. “Sigurni smo da će ova originalna i uočljiva kampanja još više ojačati imidž No+Vello kao kompanije koja je lider u sektoru fotoepilacije.”

spot_novello_04

Spot prikazuje prizore izuzetne ljepote i nastoji istaći različitosti i sličnosti između životinjskog svijeta i ljudskog bića, naročito ukazujući na krzno jednog i kožu drugog. U spotu se može vidjeti susret između tigra, muškarca i žene, nagih u prirodnom okruženju.

spot_novello_05
Modeli, José Ignacio Ros Pérez i Raquel Balencia, leže na pijesku ili su u interakciji sa životinjom blizu mora, gdje se jasno vidi potraga za osjećajem senzualnosti. “Cilj je poslati poruku da se fotoepilacija predlaže kao opcija za lijepu kožu bez dlačica koja dobija na ljepoti kada je okružena prirodnim ljepotama.” ističe Beatriz Juárez.

Fotografije marketinške kampanje u štampanoj formi su napravljene u Madridu pod vodstvom fotografa Javiera Galúe.
spot_novello_06

Podijelite članak na socijalnim mrežama