NJEGA KOŽE TOKOM HLADNIH ZIMSKIH DANA

2019-03-04

Zima još uvijek nije gotova. Hladni dani se nižu jedan za drugim. Osim uživanja u zimskim radostima, moramo posvetiti i posebnu pažnju njezi naše kože.

Da li znate šta je potrebno vašoj koži tokom zime? Kožu je potrebno zaštititi, promijeniti rutinu njege i koristiti kozmetičke proizvode i tehnike specifične za svako godišnje doba.

Promijenite rutinu

Usljed niskih temperatura do kože dopire manje oksigena i hranjivih materija tako da se koža čini ugašenom i blijedom. Rješenje ovog problema se nalazi u dodatnoj hidrataciji i promjeni rutine njege kože.

Prvi korak uvijek mora biti higijena. Veoma je važno ukloniti nečistoće s lica, kao i višak masnoće i eventualne ostatke šminke kako bi se oslobodile pore na koži i kako bi kozmetički proizvodi koje ćemo nanijeti imali efekta. Potrebno je koristiti blago sredstvo za čišćenje ujutro i navečer, skinuti šminku sa očiju i usana dvofaznom otopinom, a lice očistiti liposomskom vodom ili mlijekom za čišćenje, zavisno od tipa kože. Ako još uradite i blagi piling dva puta sedmično, rezultati će biti optimalni.

Što se tiče hidratacije, bitno je da se krema nanosi ujutro i navečer, a može se dodati i serum ili ampula za hidrataciju. U slučaju da ćete izlaziti vani, potrebno je nanijeti i zaštitu od sunca. Sunčeve zrake mogu škoditi bez obzira što je zima.

U No+Vello centrima raspolažemo kozmetičkom linijom za hidrataciju koja je baš namijenjena za ovo doba godine. Kozmetički proizvodi multislojne tehnologije iz ove linije sadrže hijaluronsku kiselinu, glikolnu kiselinu i aloe veru, tri sastojka koja pomažu u održavanju optimalnog nivoa hidratacije kako bi koža bila blistava čak i zimi.

Opredijelite se za tretmane hidratacije

Tretmani za hidrataciju u specijalizovanim centrima također doprinose ispunjavanju željenih estetskih ciljeva, u ovom slučaju, da koža bude hidratizirana i blistava.

No+Vello LED tretman za lice vraća svježinu i blistavost koži i suzbija efekte vanjskih faktora, kao što je hladnoća. Rezultat ovog tretmana je nježna, glatka, zategnuta i blistava koža. LED tretman se može raditi na više zona: lice, vrat i dekolte, te se može prilagoditi potrebama i ciljevima svake osobe pojedinačno.

Podijelite članak na socijalnim mrežama