NASMIJEŠIMO SE LIJEPOM VREMENU UZ NO+VELLO

2018-05-16

Tokom “mjeseca IPL fotoepilacije” informisali smo vas o savjetima i prednostima IPL fotoepilacije na zonama koje su najtraženije u našim No+Vello centrima. Ovaj put ćemo govoriti o prednostima i savjetima vezanim za proces fotoepilacije lica.

S obzirom da je lice stalno izloženo mnogo je teže sakriti neku ozljedu ako do nje dođe. Zbog toga je potrebno da se informišemo o njezi lica prije i poslije sesije fotoepilacije.

No+Vello IPL fotoepilacija se zasniva na selektivnoj fototermolizi: emitovanje svjetlosti koja se u dodiru sa melaninom pretvara u toplotu. Ta toplota dopire do folikule dlake i spaljuje je što dovodi do smanjenja sposobnosti regeneracije folikule dlaka.

Kako bi se ostvarili zadovoljavajući rezultati imajući u vidu tip dlake i kože i kako bi isti bili vidljivi što prije, potrebno je ispoštovati sljedeće norme koje je uspostavio No+Vello:

Dlake se ne smiju čupati pincetom ili voskom, nego je potrebno zonu brijati kako bi se spriječila regeneracija folikule dlake i rađanje nove folikule.

Ne smije se izlagati suncu niti baviti fizičkom aktivnošću 48 sati prije i poslije sesije jer pore moraju biti otvorene i ne smije se povećavati temperatura tijela.

• Potrebno je izbjegavati korištenje krema, kozmetičkih proizvoda i losiona koji zatvaraju pore i otežavaju disanje kože.

Izbjeljivanje dlačica na licu nije dobar izbor jer se mora smanjiti dužina dlake na minimalnu dužinu i sačuvati originalna boja dlake kako bi svjetlost mogla doprijeti do folikule dlake gdje se nalazi melanin.

Koža mora biti hidratizovana korištenjem krema i unošenjem velike količine vode u organizam kako bi se tretmanom ostvario što bolji rezultat zahvaljujući količini vode koja se nalazi u koži.

Ne smiju se koristiti fotosenzibilni tretmani niti lijekovi 48 sati prije sesije. U slučaju da je to urađeno potrebno je informisati osobu koja sprovodi tretman.

No+Vello osoblje također daje svoje sugestije i navodi prednosti IPL fotoepilacije lica:

Piling kože prije sesije je od velike važnosti za učinkovitost tretmana jer uklanja mrtve ćelije kože i sprečava urastanje dlaka ili folikulitis.

• No+Vello IPL fotoepilacija lica je veoma korisna za kožu jer pomaže u ujednačavanju tena na zoni koja se tretira i uklanja mrlje koje su nastale usljed izlaganja suncu ili usljed korištenja drugih metoda depilacije.

Brijanje dlačica dan prije sesije je važno jer se smanjuje dužina dlake na minimum i tako se izbjegava oštećenje kože usljed djelovanja toplote na površini.

• Osim navedenog, No+Vello Sun&Safe tehnologija omogućava IPL fotoepilaciju preplanule kože ili kože koja je bila izložena suncu, kao što je to slučaj sa licem tako da se sesije mogu obavljati i kada počne proljeće kada je ta izloženost još direktnija.

Podijelite članak na socijalnim mrežama