Najbolji tretman protiv akni

2020-07-16

 

Tretman protiv akni podarit će vam blistav, ujednačen ten.

Zdrava koža san je svih nas. Nažalost, mali je broj sretnika koji nikada nisu imali neki problem sa kožom, naročito na licu.

Gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja se u jednom trenutku svog života nije suočila sa zapušenim porama, aknama i bubuljicama.

Obično se njihova pojava vezuje za pubertet. Naime, u tim godinama pojačan je rad žlijezda sa unutrašnjim i spoljašnjim lučenjem. Tada može doći do upalnog procesa koji zahvata lojne žlijezde i korijen dlake. Ovaj problem nestaje ulaskom u dvadesete godine.

Međutim, problematična koža ne javlja se samo u mladalačkom dobu. Pod dejstvom određenih kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih faktora nerijetko se sa aknama susrećemo u tridesetim, pa i u četrdesetim godinama života.

Imajući u vidu da ovaj problem narušava ljepotu vašeg lica i direktno utiče na samopouzdanje, No+Vello© vam otkriva koji je najbolji tretman protiv akni.

Tretman protiv akni – Zašto nastaju akne?

Ranijih decenija akne su objašnjavane lošom higijenom, da bi danas bili otkriveni brojni uzročnici za njihov nastanak.

Prije svega, ključnu ulogu imaju hormonalne promjene. One su redovni pratilac menstrualnog ciklusa i trudnoće, mada nastaju i kod hormonskih bolesti, poput sindroma policističnih jajnika.

Ne treba zanemariti činjenicu da akne mogu biti i genetski predodređene. To znači da je veća vjerovatnoća da se jave, čak i u odraslom dobu, kod djece čiji roditelji imaju ovaj problem.

U česte fakore rizika svrstavaju se loše životne navike. Nedostatak sna, stres, pušenje, smanjena fizička aktivnost, samo su neki od njih. I sama ishrana u velikoj mjeri utiče na problem. Pretjerano konzumiranje ugljikohidrata, mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i namirnica sa rafiniranim šećerom pogoduje nastanku akni.

Upotreba pojedinih lijekova i neadekvatnih preparata za njegu kože, također, može da dovede do problema.

Acne vulgaris je najrasprostranjenije kožno oboljenje

Akne se prema intenzitetu i zastupljenosti dijele u tri grupe.

Najblaži oblik čine acne comedonica. Riječ je, zapravo, o neupaljenim bubuljicama. Primjenom adekvatne njege nestaju. U protivnom mogu da izazovu ozbiljnija stanja.

Sljedeću grupu čine acne papulopustulosa, odnosno, površinski upaljene papule i pustule. Iako dovode do umjerenih simptoma, tretman protiv akni je neophodan.

Najteži oblik su acne conglobate. Manifestuju se u vidu bolnih nodula i čireva. Samim tim i liječenje znatno duže traje, a postoji opasnost i od formiranja ožiljaka.

Najsavremeniji tretman protiv akni

Klasično čišćenje lica često je kontraproduktivno kod osoba sa aknama. Proces cijeđenja, ustvari, može biti veoma agresivan za kožu što za posljedicu ima i pojavu crvenila nakon procedure. Iz tog razloga se preporučuje IPL tehnologija za otklanjanje akni.

Zahvaljujući primjeni intenzivne pulsirajuće svjetlosti dolazi do dvostrukog dejstva na kožu. Najprije se eliminiše nečistoća sa kože i otklanjaju mrtve ćelije. To znači da ima antibakterijsko dejstvo, a samim tim rješava i problem akni. Ujedno, djeluje regenerativno, podstiče cirkulaciju i proizvodnju kolagena i epitalnih ćelija.

Za razliku od drugih tretmana, tretman protiv akni na bazi IPL tehnologije omogućava dejstvo po čitavoj površini lica, na dovoljno dubok, ali delikatan način, tako da nema crvenila po završetku. Čitava procedura je potpuno bezbolna i traje oko 30 minuta, a rezultati su vidljvi vrlo brzo. Tretman ne samo da čini kožu mekšom, glatkom i blistavijom, a ten ujednačenim, već uspješno rješava problem ožiljaka koje su akne ostavile. To ovaj tretman izdvaja od drugih.

Blagodeti intenzivne pulsirajuće svjetlosti donosi nam centri No+Vello. Riječ je o čuvenoj br. 1 franšizi u svijetu koja primjenjuje najsavremenije tretmane njege lica i tijela.

Jedino ovdje možete pronaći najefikasniju metodu dugtrajnog otklanjanja dlačica, a to je fotoepilacija i laserska epilacija nogu, prepona, ruku i drugih dijelova tijela.

Nemojte da dozvolite da problematična koža utiče na kvalitet vašeg života. Posjetite još danas No+Vello centre!

Podijelite članak na socijalnim mrežama