LIJEPI PAZUSI I SPREMNA SI ZA ŠETNJU ZAHVALJUJUĆI NO+VELLO TEHNOLOGIJI

2018-03-18

U martu mjesecu slavimo IPL fotoepilaciju. Ovom prilikom ćemo vam dati savjete kako da imate lijepe pazuhe i kako da se pripremite za proljeće.

Već smo objasnili u nekoliko navrata kako se No+Vello IPL fotoepilacija bazira na selektivnoj fototermolizi: emitovanje svjetlosti koja se u dodiru sa melaninom kože pretvara u toplotu. Ta toplota stiže do folikule dlake i spaljuje je što umanjuje njenu sposobnost regeneracije.

Osim toga, No+Vello IPL fotoepilacija djeluje na tanke dlačice na površini, ali i na deblje dlačice u dubini kože, kao i na sve tipove i boje kože. IPL fotoepilacija je ekonomična i bezbolna. Ipak ne smijemo zaboraviti da nijedna tehnika nije trajno rješenje, nego dugotrajno, tako da je potrebno s vremena na vrijeme uraditi sesije za održavanje.

Kako bismo imali lijepe pazuhe, na prvom mjestu moramo uraditi učinkovitu depilaciju te zone. Za postizanje dobrih rezultata potrebno je ispoštovati određene norme:
• Ne smije se izlagati sunčevim zrakama niti vježbati 48 sati prije i poslije sesije jer pore treba da budu otvorene i ne bi se trebala povećavati temperatura tijela niti znojiti.

Ne smije se depilirati voskom, mašinicama za depilaciju ili pincetom, nego se preporučuje brijanje kako se folikula dlake ne bi regenerisala i ponovo narasla.

• Ne smiju se koristiti dezodoransi protiv znojenja jer otežavaju disanje kože i mogu iritirati kožu ispod pazuha ako sadržavaju alkohol.
Potrebno je na sesiju doći u komotnoj odjeći kako bi se izbjegao direktni kontakt i pritisak na tretiranom području.

Također ćemo vam dati određene preporuke kojima se mogu optimizirati rezultati IPL fotoepilacije pazuha..

• Obavljanje pilinga prije sesije je od esencijalnog značaja jer će tretman biti učinkovitiji zato što će se ukloniti mrtve ćelije i spriječit će se urastanje dlačica. Međutim, piling se ne smije raditi isti dan kada je zakazana sesija jer će kožu učiniti osjetljivijom.

Koža treba da je hidratizirana tako što ćemo koristiti hidratantne kreme i piti mnogo vode.

• IPL fotoepilacija pazuha predstavlja pozitivan efekat po kožu jer smanjuje pojavljivanje tamnog tena koji je karakterističan za ovo područje tijela.

• Potrebno je obrijati dlake prethodni dan kako bi se minimizirala dužina dlake i tako izbjegle ozljede na koži usljed opekotina na površini kože.

• Osim toga, No+Vello Sun&Safe tehnologija omogučava IPL fotoepilaciju preplanule kože, tako da se sesije mogu obavljati i tokom ljeta.

Pazusi predstavljaju dio tijela koji se treba njegovati tokom čitave godine, zato je potrebno pažljivo odabrati adekvatnu tehniku depilacije. No+Vello IPL fotoepilacija je idealan izbor za depilaciju ove zone. Pokažimo lijepe pazuhe!

Podijelite članak na socijalnim mrežama