Laserska epilacija: sve što treba da znate

2020-12-08

Laserska epilacija je postala veoma popularna u posljednje vrijeme zahvaljujući svojoj učinkovitosti. Međutim, postoje različiti tipovi laserske epilacije te je veoma bitno da znate koja najviše odgovara vašim potrebama. Mi ćemo vam reći sve što treba da znate prije nego što započnete svoj tretman!

Kako biste imali sve potrebne informacije, dozvolite nam da započnemo sa tehničkim dijelom, ali, ne brinite se, bit ćemo brzi. Laser tehnologija koristisamo jednu talasnu dužinu (nazvanu koherentna) u kojoj svi talasi imaju istu frekvenciju i brzinu širenja. Osim toga, ostale karakeristike su:

  • MONOHROMATSKA, odnosno ima samo jednu boju.
  • KOLIMIRANA svjetlost: zrake su paralelne jedna s drugom i imaju jednosmjerni protok energije.
  • VISOKI SJAJ ili INTENZITET, može putovati na velike udaljenosti bez gubitka intenziteta.

Konkretno govoreći, laser koji se koristi za epilaciju ima talasnu dužinu između 700-1400nm. U svakom slučaju, postoje brojne vrste laserasa različitim karakteristikama.

Vrste lasera koji se najviše koriste:

  • DIODNI No+Vello® laser: talasne dužine 810nm, najjači koji se koristi za estetske tretmane. Epilacija je sigurna i učinkovita u slučaju skoro svih tipova kože i dlake.
  • RUBI: emituje crveno svjetlo na 694nm. Danas se rijetko koristi zbog rizika od sekundarnih efekata.
  • ALEXANDRITA: talasna dužina 755nm, brz aparat, učinkovit uglavnom kod visokih fototipova (V-VI). 

Ostali: NEODINO-YAG, CO2, FRAXEL, ERBIO YAG, ARGON, COLORANTE PULSADO, Q-SWITCHED, itd.

Ne smijemo zaboraviti da se nijedan od navedenih lasera ne preporučuje za uklanjanje dlačica sa lica. Za zonu lica se preporučuje IPL tehnologija jer je potpuno sigurna.

Diodni laser No+Vello®

Konvencionalni diodni laser predstavlja sistem dugotrajne depilacije koji tretira praktično sve tipove kože i dlake, bez rizika i bilo kada tokom godine. Sastoji se, uglavnom, iz uređaja koji emituje monohromatsku i jednosmjernu svjetlost (pojmovi koje smo spomenuli na početku), čija talasna dužina uništava folikulu dlake. Ova visoka snaga smanjuje vremensko trajanje impulsa te ostvaruje količinu energije potrebnu za učinkovito postizanje cilja.

Konkretno, No+Vello® diodni laser je mašina velike snage dizajnirana od strane našeg tima za istraživanje i razvoj na osnovu iskustva i garancije brenda koji je svjetski lider već više od jedne decenije. Naš tretman laserske epilacije je efikasan, brz, siguran i bezbolan za praktično sve tipove kože i boje dlake.

Diodni uređaj No+Vello® raspolaže sondom čija je glava od safira, a njegova misija je hlađenje kože. Kada se smanji temperatura na zoni koja se tretira na -5ºC osjećaj bola se smanji praktično na 0.

Osim tehnologije za smanjivanje osjećaja bola, naš protokol rada koristi krio-anesteziju, što još dodatno garantuje ugodnost tretmana za klijenta.

Osim toga, treba istaći da s obzirom da se radi o uređaju velike snage, to nam omogućava da radimo na velikoj zoni u kratkom vremenu, tako da je tretman brz i jednostavan, čak i u slučaju velikih zona.

I na kraju, moramo vas podsjetiti da kao kod svih vrsta tretmana fotoepilacije, broj sesija potrebnih za potpuno uklanjanje dlačica će varirati od osobe do osobe u zavisnosti od različitih faktora: debljina, boja i faza dlake, ten kože i debljina iste, hormonalno stanje, itd. Zbog svega navedenog, niko ne može unaprijed odrediti broj potrebnih sesija.

Posjetite svoj No+Vello centar i otkrijte koji vam tretman najviše odgovara.

Podijelite članak na socijalnim mrežama