Koliko vremena traju rezultati epilacije diodnim laserom?

2024-01-31

Laserska epilacija

Sigurno ste se nekad zapitali: ”Koliko traju rezultati epilacije diodnim laserom?”. Možemo reći da je ova moderna tehnika, koja je sve popularnija kada je u pitanju uklanjanje neželjenih dlačica, efikasna i dugotrajna. Iako se laserska epilacija može činiti atraktivnom alternativom u odnosu na tradicionalne metode, sasvim je logično da se postavi pitanje o trajanju njenih efekata.

Odgovor na ovo pitanje zavisi od različitih faktora, kao što je kvalitet korištene opreme, individualne karakteristike svake tretirane osobe, kao i broj potrebnih sesija za postizanje željenih rezultata. Osim toga, iako epilacija diodnim laserom može dovesti do trajnog smanjenja količine dlačica, moguće je da one s vremenom opet narastu.

U ovom članku ćemo detaljno obraditi ove faktore i način na koji mogu uticati na trajanje rezultata laserske epilacije. Također ćemo navesti i neke specifične savjete koji mogu maksimizirati rezultate i produžiti efekte laserske epilacije.

Koliko vremena traju rezultati epilacije diodnim laserom?

Jedan od uobičajenih razloga zbog kojeg se osobe odlučuju za ovu metodu depilacije jeste zato što žele da prestanu da koriste tradicionalne metode, kao i to što žele da se ne depiliraju tako često.

Ova tehnika depilacije se često naziva i “dugotrajnom depilacijom”, zato što joj je cilj da potpuno ukloni dlaku, što se postiže uništavanjem folikule dlake, što na kraju dovodi do skoro potpune eliminacije dlake.

Koliko sesija je potrebno za uklanjenje dlačica?

Mnogi klijenti obično postavljaju isto pitanje prije početka tretmana: “Koliko je potrebno sesija za uklanjanje dlačica?”, a odgovor je da se ne može utvrditi tačan broj sesija zato što epilacija diodnim laserom nije ista za sve osobe, nego zavisi od mnogobrojnih faktora, kao što su: ten kože, tip dlačica koji ima klijent, hormonalni status ili čak i zona koja se želi depilirati.

Tačno je da su rezultati laserske epilacije konačni nakon što su urađene sve potrebne sesije za određenog klijenta, ali ipak je potrebno uraditi jednu sesiju nakon pola godine kako bi poslužila kao podsjetnik i spriječila rast pojedinih dlačica.

Kada ponovno počinju da rastu dlake?

Treba imati na umu da će se između sesija pojavljivati dlačice, ali sve tanje i kraće. Ne treba misliti da ako dlačice narastu između sesija da metoda ne funkcioniše, nego upravo suprotno, to je dio procesa.

Vrijeme koje je potrebno da dlačice opet narastu, također, zavisi od klijenta koji se tretira zato što svaka osoba ima različit hormonski ciklus, ali po pravilu, obično od 15 do 30 dana, a u međuvremenu dlačice postaju sve tanje i kraće.

Koliko dugo traju sesije?

Treba imati na umu da trajanje sesija zavisi od toga o kojoj se zoni radi jer nije isto laserski tretirati malu ili veću zonu.

Trajenje sesije laserske epilacije na zoni pazuha:

Pošto se radi o maloj zoni, tretman krako traje, otprilike od 10 do 13 minuta.

Trajenje sesije laserske epilacije na zoni prepona (bikini zona):

Ovaj tip depilacije, uglavnom, traje između 10 i 15 minuta u zavisnosti od toga koliko je sveobuhvatna depilacija.

Trajenje sesije laserske epilacije na zoni nogu:

Ovdje se radi o velikoj zoni, tako da tretiranje kompletnih nogu može trajati od 30 do 40 minuta. Ovo vrijeme će biti znatno kraće ako se radi samo polovina nogu, otprilike od 20 do 25 minuta po sesiji.

Podijelite članak na socijalnim mrežama