Fotoepilacija nogu – Za besprijekornu ljetnju njegu

2020-07-23

Fotoepilacija nogu je najbolje rješenje za ukljanjanje dlačica.

Lijepe noge i baršunast ten uvijek su u modi! Ipak, sa dolaskom toplih dana ova tema postaje aktuelnija, jer počinje sezona haljinica i kratkih suknjica.

Da bi imale besprijekoran ljetnji stajling, pripadnice ljepšeg spola osim izboru garderobe, pažnju posvećuju i njezi svojih nogu. Mnoge od njih i dalje su spremne da izdrže nesnosni bol prilikom depilacije voskom zarad glatke kože nogu. One nestrpljive se, pak, okreću brijanju, iako su svjesne da su postignuti rezultati kratkoročni. Već sutradan će se pojaviti crne tačkice koje kvare ljepotu našeg tijela. Svakako, ne treba zanemariti ni rizik od urastanja dlaka, posjekotina i iritacije.

Srećom, razvoj tehnologije i nauke omogućio je dugotrajno uklanjanje dlačica, bez neželjenih efekata i komplikacija. U pitanju je laserska epilacija i epilacija IPL tehnologijom.

Zašto je fotoepilacija nogu pravi izbor za svaku damu otkriva vam No+Vello centar.

Da li je fotoepilacija nogu opasna?

Fotoepilacija nogu ne samo da nije štetna, već spada u najsigurnije tretmane uklanjanja dlačica. Izvodi se po najvišim standardima koji potvrđuju bezbjednost po zdravlje.

Svjetlosni talasi kratkih impulsa ciljano djeluju na dlaku. Tom prilikom se odigrava selektivna fototermoliza, tj. svjetlosna energija se pretvara u toplotnu. Ona uništava ne samo dlaku, već i sloj epitela oko njenog folikula, sprečavajući time ponovni rast.

S obzirom da je talas prilagodljiv i prodire tačno do određene dubine, klijent tokom fotoepilacije ne osjeća bol. Ujedno, svjetlost ne djeluje na tkivo, pa ne dolazi do oštećenja strukture kože. Samim tim, ne postoji opasnost od pucanja kapilara, urastanja dlaka, upale folikula, alergija ili pojave karcinoma.

Imajući u vidu visok stepen sigurnosti, fotoepilacija nogu nije pokazala potencijalne kontraindikacije kod trudnica, mada su u tom slučaju potrebne dodatne konsultacije. Tretman se ne smije izvoditi jedino kod osoba koje pate od epilepsije, dijabetesa, hemofilije, kožnih bolesti, raka kože. Također, koža se ne smije tretirati laserskom epilacijom i epilacijom IPL tehnologijom neposredno nakon pojave ožiljaka, niti nakon agresivnih kozmetičkih tretmana, kao što su hemijski pilinzi.

Fotoepilacija čini kožu glatkom i mekom!

Glavna prednost, koju mnogi klijenti ističu, ogleda se u samoj pripremi. Naime, za fotoepilaciju nogu ne postoje vremenska ograničenja. Uspješno se primjenjuje i na osunčanoj koži, jer posjeduje revolucionarni Sun&Safe sistem. To znači da se za tretman možete odlučiti prije samog odlaska na ljetovanje, ali i odmah po povratku. Sve što je potrebno jeste izbjegavanje sunčanja 48 sati prije i poslije tretmana.

Fotoepilacija nogu pruža učinak kakav se ne postiže nijednim drugim tretmanom. Njome se dugotrajno otklanja od 80 do 90 posto dlačica. Preostale čine izrazito svijetle dlake koje se ne vide golim okom. Specijalno dizajniranim uređajem se odjednom tretira velika površina tako da je vrijeme tretmana kraće. Samim tim, i krajnji rezultati se brže postižu.

Dugotrajna epilacija metodom fotoepilacije dostupna je kod nas u No+Vello centima, koji radi po španskoj franšizi. Da je, zaista, riječ o vrhunskom kvalitetu govori i podatak da je No+Vello© najbrža rastuća franšiza na svijetu sa više od 1000 centara.

Svaki treman fotoepilacije izvodi stručno osoblje koje je prošlo određenu obuku za rad po No+Vello protokolima. To pruža dodatnu garanciju klijentima u pogledu bezbjednosti.

Recite zbogom dlačicama, posjetite No+Vello centre! Ovdje vas čeka ne samo najučinkovitija metoda, već i najpovoljnija cijena fotoepilacije.

Podijelite članak na socijalnim mrežama