Facijalna i tjelesna hidrozaštitna emulzija

2013-11-01

AloeVera čileanska divlja ruža (Rosa Mosqueta) su aktivne supstanice sa najboljim rezultatima u estetici, dvije biljke sa regenerativnim i zacjelujućim sastojcima, koje daju sjaj koži i doprinose simulaciji kolagena koji, htjeli mi to ili ne, s veremenom nestaje.

Dva sastojka koji, ujedinjeni, čine da biohemijski proces regeniranja i rasta ćelija bude intenzivniji. U No+Vello smo iskombinovali blagodati ovih dviju biljki i napravili smo od pulpe Aloe Vera i sjemenki čileanske divlje ruže (Rosa Mosqueta), idealnu hidrozaštitnu emulziju kako za lice, tako i za tijelo. Aloe Vera sadrži osamnaest od dvadeset dvije aminokiseline koje su prisutne u ljudskom tijelu, a uostalom odličan je izvor prirodnih vitamina neophodnih za korektno funkcionisanje organizma. Njena pulpa je jako bogata organskim mineralnim solima i antrakinonima, enzimima, monosaharidima i polisaharidima. Tajna Aloe Vere se nalazi u sinergiji svih elemenata od kojih se sastoji, koji kad djeluju zajedno imaju više snage nego kad bi djelovali odvojeno. Čileanska divlja ruža (Rosa Mosqueta) je divlja biljka porijeklom iz Evrope, a sad raste po cijeloj Americi. Njene sjemenke proizvode ulje bogato Vitaminom C i linoleičkom kiselinom.

Učinkovitost ovih biljki je potvrđena od međunarodne naučne zajednice. Preporučujemo vam korištenje ove emulzije pet dana prije i pet dana poslije vašeg tretmana fotoepilacije. Uostalom, sadrži zaštitni solarni faktor 30, koji čini da ova krema bude idealna da zaštiti zonu podvrgnutu fotoepilaciji od izlaganja agresivnih sunčevih zraka.

Podijelite članak na socijalnim mrežama