5 CILJEVA ZA LJEPOTU ZA 2018. GODINU

2018-02-27

Da bismo postigli neki cilj prvo moramo sami sebe ubijediti u važnost ispunjenja tog cilja. Ako ne želimo da nam 365 dana traje vječno, preporučuje se postavljanje malih ciljeva za svaki dan ili mjesec. Ako su ciljevi jednostavni i laki, a rezultati vidljivi, onda ste već prešli pola puta do uspjeha. Realni ciljevi koje je zaista moguće postići će učiniti mnogo za vašu ljepotu. Mi vam predlažemo 5 ciljeva za ljepotu za 2018. godinu koji su potpuno ostvarivi.

Savršena koža

Svi žele da imaju savršenu kožu. Za dobijanje savršene kože veoma je važno stvoriti osnovni dnevni ritual koji se sastoji iz čišćenja, njege i zaštite kože.

Kako koža ne bi bila ugašena i kako se ne bi pojavile crne tačke i prijevremene izražajne linije, preporučuje se čišćenje kože barem jednom dnevno kozmetičkim proizvodima adekvatnim za vašu kožu. Također se preporučuju tretmani kojima se uklanjaju mrtve ćelije, aktivira cirkulacija i regenerišu ćelije, kao što su npr. tretmani čišćenja lica.

Veoma je bitna svakodnevna hidratacija kože adekvatnim proizvodima koji imaju antioksidativni efekat kojim se suzbija rano starenje, npr. kozmetički proizvodi sa vitaminom C. Ako se ovi proizvodi nanose danju i noću i ako se posebno njeguje područje oko očiju, vaša koža će biti lijepa.

Osim navedenog, također je bitno da se svakodnevno štitimo od UVA/UVB zraka jer one čine da koža izgubi sjaj i ubrzavaju pojavu mrlja i bora. No+Vello hidrozaštitna emulzija obogaćena je aloe verom, uljem ploda čileanske ruže i alantoinom. Ovo je idealna krema za svakodnevnu upotrebu jer osim zaštite od sunca, hidratizira, umiruje, regeneriše i tonificira kožu.

Savršeno tijelo

Sve više osoba se brine o svom tijelu i žele da lijepo izgledaju. Kako bi se to postiglo, potrebno je imati adekvatan fitness program koji odgovara fizičkoj kondiciji svake osobe te osnovne vježbe pretvoriti u rutinu (npr. čučnjeve, iskorake) i svakodnevno povećavati obim vježbi.

Pored vježbi, potrebno je i ishranu obogatiti proteinima, a smanjiti unos masnoća i ugljikohidrata. Potrebno je da ishrana bude raznovrsna. Povrće, voće, meso i riba su osnovne namirnice za dobru ishranu, a tjesteninu ili rižu za večeru zamijenite mesom ili ribom sa roštilja. Ovo su mali trikovi kako bi vaše tijelo bilo savršeno.

A ako uradite i dobar anticelulitni tretman, to će vam pomoći da ubrzate i poboljšate rezultate gore navedenih mjera.

Filmski osmijeh

Svi aktuelni trendovi ljepote uključuju i savršen osmijeh jer smo navikli da vidimo bijele osmijehe sa simetričnim zubima koji nas zavode na reklamama, televiziji ili u kinu.

Najviše se traže bijeli zubi. Za to je vrlo bitna svakodnevna njega i četkanje zuba barem dva puta dnevno četkicom sa nježnom dlakom kako se ne bi oštetila zubna caklina. Pažljivo koristite proizvode za izbjeljivanje zuba koji se mogu nabaviti u supermarketima i drogerijama jer je većina abrazivna.

Zbog toga je No+Vello +esthetic LED tretman izbjeljivanja zuba alternativa laseru jer su rezultati vidljivi odmah, a ovaj tretman je bezbolan i ne oštećuje zubnu caklinu te omogućava vraćanje izvorne bjeline.

Također je bitno izbjegavati napitke kao što su kafa, coca-cola, crni čaj i napitke bogate kiselinama kao što je vino jer oštećuju zubnu caklinu i stvaraju mrlje.

Mali trik kako bi zubi izgledali bjelji je da koristite ruž za usne sa plavkastim pigmentima, kao što su ruževi crvene boje, odnosno boje trešnje ili nara.

Noge za pokazivanje

Savršene noge su san svake žene. Kako bi vaše noge bile savršene potrebno je da vašoj ishrani dodate sljedeće namirnice: šparoge, artičoke, luk, paradajz, praziluk ili zobene pahuljice, koje pomažu da vaše noge budu besprijekorne jer sprečavaju zadržavanje tečnosti i poboljšavaju cirkulaciju. Ako kombinujete ovu ishranu i jednostavne vježbe za zadnjicu i donji dio tijela, možete postići da vaše noge budu savršene.

Još jedan faktor koji ističe ljepotu nogu je i dobra depilacija, čista i dugotrajna.

U No+Vello centrima se mogu tretirati svi tipovi kože zahvaljujući IPL fotoepilaciji savršenoj za tamnu kožu.

Biti sretna

Oduvijek postoji uvjerenje da kada je žena sretna da joj ne treba ništa više od vode i sapuna. I to je tačno. Ne postoji efikasniji kozmetički proizvod od sreće. Dovoljno je da se pogledate u ogledalo i da vidite sebe u ljepšem svjetlu iako niste stavili ništa posebno na lice, ali vam se jednostavno sviđa to što vidite.

Emotivne veze utiču na to da budemo zadovoljni životom. Zato je bitno da razgovaramo o svojim osjećanjima, brigama ili strahovima sa svojim prijateljima ili porodicom jer će nam to pomoći da smanjimo emotivnu napetost.

Bitan je pozitivan pogled na život i optimizam jer je to veoma važan stimulans za život. Ako ovo kombinujemo sa fizičkim aktivnostima to će nam pomoći da budemo boljeg raspoloženja i smanjit će stres, a ako tome dodamo i 8 sati odmora svakog dana, to će nam pomoći da se revitaliziramo i da smanjimo pojavu unutrašnjih poremećaja te da se lakše prilagodimo životnim promjenama.

Podijelite članak na socijalnim mrežama