10 trikova za ljepotu kako biste ljeto dočekale lijepe

2016-06-17

Nakon nekoliko mjeseci punih hladnoće, kiše i vjetra, konačno možemo reći “Zbogom!” čizmama, rolkama i dugim kaputima. Dugo očekivani trenutak je stigao: sunce sija kao nikada do sada, dani su sve duži, sve je puno radosti, ali… Ljeto, ne žuri se, molim te! Otkrij mi trikove da budem što ljepša za naš susret.

deset_trikova_01Odbrojavanje je uveliko počelo. Maj je iza nas, a juni je pred nama. Žuri nam se! Nema više izgovora. Ne možemo više odgađati operaciju bikini. Ako nemate pojma šta da radite da budete spremne za ljeto, prepustite se savjetima No+Vello, koji je pripremio 10 savjeta za ljepotu kako biste to postigle.


Savjet za ljepotu 1. KREĆITE SE I PROMIJENITE SVOJE NAVIKE!

Ljeto je!  Želimo da pokažemo noge, ruke i preplanulu kožu. S obzirom da želimo da naša koža bude zategnuta iscrpljujemo se u fitnes centrima ili pokušavamo nemoguće dijete.  Smirite se i polako!
Započnite tako što ćete dodati neku fizičku aktivnost svojoj rutini.
To može biti neka sitna aktivnost kao što je penjanje stepenicama, ili čak da auto zamijenimo bicklom.

deset_trikova_02Stres nikada nije dobar prijatelj. Moramo životu pristupiti opuštenije da bismo se bolje osjećali i tako promijenili naše fizičko stanje. Uz aplikaciju Relax Melodies možete kreirati svoju vlastitu melodiju za opuštanje uz veliki odabir zen ritama. Tako ćete stvoriti savršeno okruženje da posvetite nekoliko minuta meditaciji i tako uživate u kvalitetnom odmoru.


Savjet za ljepotu 2. SPORT JE BOLJI U DRUŠTVU

Ako vam se teško odlučiti na vježbanje, onda povedite sa sobom prijateljicu. Motivacija za bavljenje sportom je veća ako vaša prijateljica računa na vas, a zajedno možete ovu “obavezu” pretvoriti u zabavnu aktivnost.

deset_trikova_03Ako ne znate kako da počnete, pratite Karenine i Katrinine savjete. Radi se o dvije sestre koje su odlučile da svoje tijelo dovedu u top formu i pokazale su to na svojoj Instagram stranici. Na ovoj stranici također možete naći i tabele za vježbanje koje kombinuju snagu i kardio aktivnost, tako da možete vježbati sami ili u društvu vaše prijateljice. Međutim, ako želite intenzivniji trening, Kayla, najuticajnija osoba na Instragramu što se tiče fitnesa,  na svojoj stranici periodično nudi rutine od 35 minuta kojima ćete brzo postići rezultate.

Ako želite da sastavite vlastite tabele, aplikacija Full Fitness vam nudi kompletnu kolekciju vježbi prema dijelu tijela na kojem želite raditi. Također nudi i video zapise kako bi se vježbe ispravno radile bez greški.


Savjet za ljepotu 3. PAŽLJIVO SA DIJETAMA

Hraniti se uravnoteženo je obavezno tokom čitave godine, ali pošto ljeti želimo da izgledamo još bolje, ponekad je potrebno da se odreknemo nekih hirova.

deset_trikova_04Moramo biti pažljivi jer nam se čini kako nemamo dovoljno vremena, a želimo što prije da smanjimo konfekcijski broj, te zbog toga možemo započeti neku ekspres ili veoma restriktivnu dijetu. Ovakvo ponašanje se ne preporučuje zato što ove dijete imaju negativne dugoročne posljedice jer se izgubljena težina brzo nadoknadi. Osim toga, ako malo jedemo imat ćemo mali energetski unos i nećemo biti dovoljno aktivni da se bavimo sportom.

Na Instagramu također postoji mnogo rješenja ako tražite savjete za ishranu: sestre koje uređuju stranicu Fit Happy Sisters nude zdrave recepte kako biste pazili na svoju prehranu bez odricanja od hrane. Pogotovo su interesantni recepti za deserte jer možemo uživati u slatkim kolačima tako što ćemo smanjiti ugljikohidrate a povećati proteine.


Savjet za ljepotu 4. NEMOJTE ZABORAVITI SVOJU KOSU!

Veoma je bitno da i našu kosu pripremimo za ljeto ako želimo da budemo savršene. Najbolji način za vraćanje sjaja kose koji smo izgubili tokom zime jeste tretman za intenzivnu hidrataciju. Ovaj tretman će nam ujedno pomoći i da zaštitimo kosu od sunca i mora ili hlora iz bazena.

deset_trikova_05Bademovo ulje je savršeno za njegu oštećene kose zbog svojih hidratantnih sastojaka koji duboko hrane kosu od korijena pa sve do vrhova. Možete napraviti masku za kosu od bademovog ulja i malo meda, te istu nanositi dva puta mjesečno tokom 15 do 20 minuta i poslije isprati. Rezultati će biti vidljivi odmah!

Za dane kada su UVA zrake jače, preporučujemo dodatnu njegu. Kao što na kožu nanosimo kreme za zaštitu od sunca, isto tako možemo nanijeti i zaštitu za kosu kako bismo spriječili da nam sunčeve zrake oštete kosu.


Savjet za ljepotu 5. HIDRATIZIRAJTE SE!

Ljeti je više neko ikada potrebno misliti na hidrataciju. Ubacite nanošenje hidratante kreme u svoju svakodnevnu rutinu, npr. prije spavanja i ujutro. Također možete probati arganovo ulje koje je zbog svog sadržaja vitamina E i antioksidanata idealno za suzbijanje pojave suhe kože.

Veoma je bitno da se pazimo iznutra kao što pazimo svoj vanjski izgled Zato je zlatni savjet: piti barem 2 litra vode svaki dan. Kako bismo vodili kontrolu o unešenoj vodi i da ne zaboravimo unijeti niti jednu jedinu kap, možemo kreirati personalizovani plan u skladu sa našom fizičkom aktivnošću i težinom. Aplikacija Aqualertwater Reminder H2O će vam pomoći u tom smislu


Savjet za ljepotu 6.PRIPREMITE SVOJU KOŽU

Usljed viška toplote i sunčevih zraka koži je potrebna dodatna njega tokom ljeta. Kako bi nam koža bila spremna, potrebno je da radimo piling jednom sedmično. Tako ćemo kožu dubinski očistiti i ukloniti mrtve ćelije.

Možete koristiti rukavicu od konjske dlake, specifične proizvode za piling ili napraviti domaće sredstvo za piling od jogurta i smeđeg šećera, a ako vam koža nije masna, možete dodati med.

Kako bi efekti bili što intenzivniji probajte No+Vello Hidrozaštitnu emulziju za lice i tijelo  koja će vam za razliku od uobičajenih krema dati veću hidrataciju, kao i efekat učvršćivanja i regeneracije kože zahvaljujući svojim sastojcima aloe vera i ulja ploda čileanske divlje ruže. Savršeno je za nanošenje prije izlaganja sunčevim zrakama jer sadrži i visok stepen zaštite od sunca, SPF30.


Savjet za ljepotu 7. UBRZAJTE TAMNJENJE KOŽE

Jedna od najvećih opsesija tokom ovog doba godine jeste da što prije pokažemo našu savršeno preplanulu kožu. Iako još uvijek ne možemo ići na plažu, možemo početi da pripremamo naše tijelo da bolje apsorbuje sunčeve zrake.

 

Potrebno je konzumirati namirnice bogate karotenom, koje stimulišu proizvodnju melanina i flavonoida koju su od suštinskog značaja za zadržavanje preplanule kože, npr. voće i povrće kao što su: narandža, mrkva, paprika, špinat i paradajz. Možemo napraviti sok od 5 narandži i pola šolje propasirane mrkve i dodati malo đumbira da pojačamo okus.


Savjet za ljepotu 8. ZBOGOM DLAKAMA

deset_trikova_09Nakon što smo uradili piling kože i dobro je hidratizirali, depilacija će biti mnogo jednostavnija. Najefikasniji način za uklanjanje dlaka je IPL fotoepilacija, sistem koji je adekvatan za većinu tipova kože i dlake.

No+Vello IPL fotoepilacija je praktično bezbolna, dugotrajna, a rezultati su vidljivi već od prve sesije. Osim toga, sa njihovom inovativnom tehnologijom Sun&Safe moći ćete raditi sigurnu fotoepilaciju čak i ako ste se prethodno sunčali.


Savjet za ljepotu 9. I VAŠA STOPALA SU VAŽNA

Sa vrućinama stižu i sandale, te ćemo otkriti naša stopala, ali ih je prethodno potrebno pripremiti.

Na svu sreću, rješenje je jednostavno. Jedna sesija pedikure će pomoći da se stopala oporave, a kako bi bila uvijek u dobrom stanju potrebna je dobra hidratacija. Preporučujemo hidratantne kreme koje sadrže vitamin B5, koji čini kožu nježnom, kao i bisabolol, koji nam daje osjećaj olakšanja.


Savjet za ljepotu 10. UŽIVAJTE!

Uz snagu volje i uz pomoć No+Vello usluga i proizvoda, bit ćete na vrijeme spremni za ljeto. Opustite se, ne opterećujte se i uživajte! Bit ćete ljepši nego ikada ako osmijeh bude krasio vaše lice.

Podijelite članak na socijalnim mrežama