10 pitanja o laser depilaciji koja se vrte po vašoj glavi

2020-04-15

 

Da li se može depilirati preplanula koža? Laser ili IPL? I još neka druga pitanja…

Teoretski svi znamo šta znači dugotrajna depilacija, ali ipak ima dosta pitanja na koja nemamo odgovor. Ovdje ćemo dati odgovor na ta pitanja i navesti neke bitne karakteristike dugotrajne depilacije.
Nudimo sve informacije koje će vam pomoći pri odabiru metode depilacije, kao i o svemu što prethodi i slijedi nakon depilacije. Uglavnom, radi se o bezbolnim, potpuno sigurnim tretmanima koji dugoročno rješavaju pitanje neželjenih dlačica bez pojave uraslih dlačica. Vaša koža će biti savršena!

1. Da li je moguća depilacija tokom ljeta? Da li je potrebno poduzeti neke mjere opreza?

Ljeti nam je depilacija najpotrebnija jer upravo tada želimo da budemo bez neželjenih dlačica. No+Vello nudi rješenje za sigurnu i efikasnu depilaciju preplanule kože. Oba No+Vello sistema, laserska epilacija i IPL depilacija (poznata kao fotoepilacija), su osmišljeni tako da mogu depilirati preplanulu kožu. Jedina mjera opreza je da se klijenti ne smiju izlagati sunčevim zrakama 48 sati prije i poslije tretmana. Nema više izgovora da vaša koža ne bude savršeno depilirana tokom ljeta!

2. Da li se može sunčati, izlagati UVA zracima ili koristiti sredstvo za samotamnjenje tokom tretmana?

Važno je da je koža zaštićena od sunčevog zračenja. Tokom 48 sati nakon tretmana ne preporučujemo nanošenje zaštite od sunca faktora većeg od 30 jer što je veća zaštita, to je veći rizik od okluzije kože koja ne dozvoljava da emitovana toplota tokom sesije izađe iz kože što može uzrokovati oštećenje iste. Odgovor na pitanje je: DA, možemo tretirati preplanulu kožu, zdravu kožu bez opekotina i koja se ne guli i ne smijemo se izlagati sunčevim ili UVA zrakama prije i poslije tretmana. Što se tiče sredstava za samotamnjenje, ne preporučuje se IPL fotoepilacija ili laserska epilacija sa diodnim laserom minimalno 15 dana nakon nanošenja. Važno je da na dan sesije ne bude ostataka sredstva za samotamnjenje na koži.

3. Da li se radi o trajnom rješenju već od prve sesije?

Trenutno ne postoji trajna metoda jer smo živi i stalno se stvaraju nove ćelije. Depilacija metodama koje koriste svjetlosnu energiju (laser ili IPL) postižu se dugotrajni rezultati i uklanja se visok procenat dlačica koje se nalaze na tretiranoj zoni. Rezultati tretmana su vidljivi već od prve sesije. Našu opremu čine aparati posljednje generacije i postižu da se klijent uvjeri u rezultate već nakon samo jedne sesije. 

4. Koja je razlika između laserske epilacije, fotoepilacije i pulsirajuće svjetlosti?

Fotoepilacija je uklanjanje dlaka putem svjetlosti. U okviru fotoepilacije postoje dvije vrste aparata: laser i IPL ili intenzivna pulsirajuća svjetlost. Glavna razlika između ova dva aparata jeste talasna dužina na kojoj rade. Laser aparat radi na fiksnoj talasnoj dužini, a IPL na varijabilnoj. To znači da će laser aparat zagrijavati folikule na istoj zoni na većoj dubini, a IPL radi na različitim dubinama, tako da može ukloniti tamne i svjetlije dlake. U centrima No+Vello radimo personalizovanu depilaciju za svakog našeg klijenta. Kada je dlaka tamna i jaka naš diodni laser efikasno uklanja takve dlake. Kako tretman odmiče, tako su i dlake slabije, te diodni laser više nije tako učinkovit i ne uklanja potpuno dlake. Tada je vrijeme za IPL tretman. Naš aparat je u stanju da eliminiše tanke i svjetlije dlake koje ostaju kako tretman napreduje.

Zbog toga su naši tretmani personalizovani. Prije početka tretmana obavi se pregled zone koja se tretira te u skladu sa stanjem dlaka, primjenjuje se jedna ili druga tehnika. U centrima No+Vello uklanjamo dlake uz iznimnu profesionalnost i efikasnost što nas čini najboljima na tržištu u ovom domenu.

5. Koliko često je potrebno raditi tretman kako bi se postigli što bolji rezultati?

Što se tiče lica, zbog specifičnosti ove zone, tretman se radi svaki mjesec. Međutim, što se tiče tijela, pošto se ne radi o zonama čije se ćelije tako brzo regenerišu niti se radi o hormonski aktivnim zonama, tretman se radi svakih 45 dana. Kako tretman napreduje, tako je razmak između sesija sve duži i duži.

 

6. Da li razmak između sesija utiče na efikasnost tretmana?

Sesije se moraju raditi nakon što su dlačice ispale i počele da rastu nove. Ako se sesija uradi ranije, tretman neće biti učinkovit, jer se dlaka ne nalazi u folikuli gdje se nalaze ćelije koje hrane dlaku tako da ih ne možemo uništiti. S druge strane, ako je razmak između sesija predug, nećemo dobiti željene rezultate jer će se ćelije regenerisati i opet će hraniti dlaku koja će narasti i biti jaka. Za postizanje najboljih rezultata bitna je konstantnost i obavljanje tretmana kada na zoni ima dlaka koje nisu u fazi ispadanja.

7. Da li se preporučuju neke posebne mjere u slučaju osjetljivih zona?

U centrima No+Vello koristimo sistem hlađenja koji znatno umanjuje moguću nelagodu tokom tretmana. Ni u kom slučaju se preporučuje korištenje krema za anesteziju lokalnih dijelova kože jer je veoma bitno da osoba koja radi tretman bude upoznata sa senzibilnošću klijenta kako bi znala kojom snagom (energijom) može uklanjati dlake bez oštećenja kože.

8. Nakon što se ostvari očekivani rezultat, da li je potrebno raditi sesije za održavanje tog rezultata?

Da, tretman uklanjanja dlaka putem svjetlosti (laser ili IPL) djeluje jedino na dlake koje su u fazi rasta. Ne djeluje na folikule koje nisu aktivne. Zbog toga je potrebno uraditi sesije za održavanje jednom ili dva puta godišnje.

9. Da li ova vrsta depilacije isušuje kožu? Koji proizvod za hidrataciju se preporučuje za korištenje tokom tretmana? Da li se može koristiti bilo koja krema?

Pošto se radi sa toplotom uvijek dolazi do malog gubitka vode koju sadrži naša koža. Zbog toga je neophodno da koža bude hidratizirana. Međutim, nisu sve kreme pogodne za tretman fotoepilacije bez obzira što sadrže aloe veru, ulje ploda divlje ruže itd. Gustoća krema može dovesti do okluzije pora na koži, tako da emitovana toplota ne može da izađe. No+Vello hidrozaštitna emulzija je jedina i ekskluzivna krema koja se može koristiti u ovom tretmanu. Krema je testirana kako bi bila kompatibilna i kako ne bi izazvala nikakvu reakciju. Naša Hidrozaštitna emulzija sadrži aloe veru, ulje ploda divlje ruže, alantoin, vitamine i zaštitni faktor 30. To je savršeni dodatak kako bi koža bila zdrava tokom čitavog tretmana.

10. U kojim slučajevima se tretman ne preporučuje?

Postoje kontraindikacije, kao u slučaju tretmana na sluznicama, nezdravoj koži, korištenja fotosenzibilnih lijekova, depilacije na tetovažama, tokom trudnoće, u slučaju nekih bolesti: lupus, porfirije, karcinom, itd. Prije početka tretmana obavi se kompletan pregled i razgovor sa našim klijentima kako bi se utvrdilo da li postoji neka kontrandikacija koja nije kompatibilna sa tretmanom.

Na našoj stranici možete pogledati cijene, kao i dostupne centre. Nadamo se da smo dali odgovor na sva vaša pitanja.

Podijelite članak na socijalnim mrežama